Loading Događanja
19
ožujak
Petak

Proslava blagana sv. Josipa uz cjelodnevno župno klanjanje pred Presvetim

19. ožujka 2021.
  • Ovaj događaj je prošao.
Sveti Josip

U petak 19. ožujka svečano ćemo proslaviti blagdan svetog Josipa. Sveti Josip zaručnik je Blažene Djevice Marije i Isusov zemaljski otac i hranitelj. Hrvatski Sabor proglasio je sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske domovine 1687. godine.

Sveti Josip zagovornik je obitelji, očeva, trudnica, bolesnih i umirućih, putnika, doseljenika, obrtnika, inženjera i općenito radnika.

U sklopu proslave sv. Josipa, u našoj župi održava se Cjelodnevno klanjanje pred Presvetim (župno klečanje) – Presveto će biti izloženo poslije jutarnje mise u 8:00 sati, pa sve do večernje mise u 19:00.

Osim predbilježenih vjernika, ČUVARA PRESVETOG (po dvoje svakih pola sata), pozivamo i ostale župljane i druge vjernike da sudjeluju u župnom klanjanju pred Presvetim (cjelodnevnom župnom klečanju).

Proslava svetkovine u našoj župi biti će prema sljedećem rasporedu:

  •  8:00 jutarnja misa
  • Cjelodnevno klanjanje pred Presvetim (župno klečanje): 9:00 – 19:00 sati
  • 18:15 Pobožnost Križnog puta – meditacija pred Presvetim
  • 19:00 večernja misa

Pozivamo sve župljane da se okupe u što većem broju te da svojim prisustvom i molitvom dostojno proslavimo ovaj blagdan te iskoristimo priliku za pobožnost cjelodnevnog klanjanja pred presvetim povodom ovog blagdana. Zahvalimo se svetom Josipu na daru domovine, na uzoru očinstva, kreposti i pravednosti te ga zamolimo da nas i dalje zagovara u ovim izazovnim vremenima.

Više o svetom Josipu: http://www.svetijosip.com/index.php/sveti-josip/o-svetom-josipu

Detalji:
Datum: 19. ožujka 2021.