Loading Events
12
travanj
Nedjelja

Radijski i internetski video prijenos svete mise iz župne crkve sv. Petra apostola (ostanite kod kuće)

12. travnja 2020. @ 10:00 - 11:00 CEST
  • This event has passed.
Crkva sv. Petra apostola - euharistija

U suradnji sa Župom svetog Petra apostola, Obiteljski radio Ivanić ove će nedjelje u 10 sati uživo prenositi nedjeljnu svetu misu.
Pozivamo vas da ostanete kod kuće i u sigurnosti doma poslušate misu na frekvenciji 99,4 MHz.


U skladu s najnovijim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva, biskupi Hrvatske biskupske konferencije, donijeli su privremene mjere koje danas stupaju na snagu i traju do drugačije odluke.

Sve se mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i sastanci otkazuju do daljnjega, kako unutar zatvorenih, tako i na otvorenim prostorima.

Biskupi vjernike u Hrvatskoj oslobađaju obveze sudjelovanja na nedjeljnoj i blagdanskoj misi. Upućuju vjernike da ovu obvezu zamjene molitvom, postom, dobrim djelima, molitvenim sudjelovanjem u prijenosu euharistijskoga i drugih slavlja, prenošenih putem radija, televizije i drugih elektroničkih sredstava. Tim povodom, Obiteljski radio Ivanić će od ove nedjelje u svom programu emitirati misu uživo iz Crkve sv. Petra apostola s početkom u 10 sati.

Za vrijeme trajanja epidemije, crkve mogu biti otvorene isključivo za osobnu molitvu zdravih vjernika koji su bez simptoma akutne plućne bolesti; u crkvi istodobno smije biti prisutno najviše deset osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra; a crkva otvorena za vjernike mora imati stalno otvorena vrata, uz mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja.

Sakramenti ispovijedi i bolesničkoga pomazanja ne mogu se slaviti do daljnjega, osim u smrtnoj pogibelji. Sprovodi su dopušten uz strogo pridržavanje zdravstvenih i sigurnosnih uputa mjerodavnih državnih institucija, te u prisutnosti najbliže rodbine, a mise za pokojne bit će održane nakon ukidanja ovih mjera.
Bolnički kapelani i svećenici koji pastoralno skrbe u staračkim domovima i drugim sličnim ustanovama trebaju slijediti upute spomenutih ustanova za prevenciju infekcija.

Nad/biskupijski, župni i drugi crkveni uredi te crkveni arhivi ostaju zatvoreni do daljnjega, a komunikacija se preporučuje isključivo telefonom ili elektroničkom poštom.

Details
Date: 12. travnja 2020.
Time: 10:00 - 11:00
Event CategoriesPobožnosti, Sveta misa