Loading Događanja
26
lipanj
Srijeda

Trodnevnica uoči blagdana svetog Petra apostola, zaštitnika župe

26. lipnja 2019. - 28. lipnja 2019.
  • Ovaj događaj je prošao.
fra Ivan Matić

Uoči proslave župnog blagdana, sv. Petra apostola, u našoj župi će svake večeri održati duhovna priprema. Trodnevnicu će u našoj župi predvoditi fra Ivan Matić Johnny, voditelj Kuće susreta Tabor.

Trodnevnica će se održati u srijedu, četvrtak i petak (26.6. – 28.6)  prema sljedećem rasporedu:

  • 18:30 krunica
  • 19:00 sveta misa uz duhovni nagovor

U četvrtak, 27. lipnja, nakon svete mise održat će se redovito tjedno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u kojem ćemo moliti za našu župu, naše obitelji i naš Ivanić-Grad.

Za svaku večer trodnevnice pripremljeni su i kolači koji će se moći ponijeti kući. Dobrovoljni prilog od kolača ide za mlade naše župe i njihov odlazak u Međugorje na Mladifest.


Fra Ivan Matić svećenik je Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu. Životni ga je put iz rodnog Janjeva vodio u Zagreb, gdje otkriva svoj franjevački poziv u Redu manje braće, te 1989. godine započinje svoju franjevačku formaciju. Studirao je u Asizu, gradu sv. Franje, a nakon toga, od 1995. do 2000., živi i djeluje u Zagrebu. Njegov franjevački put obilježen je evangelizacijom mladih, studenata i radničke mladeži, pripravom katekumena za sakramente, a na poseban način radom s Franjevačkom mladeži (Frama) i Franjevačkim svjetovnim redom (OFS).

Od 2000. do 2013. boravi u Rimu u generalnoj kuriji Reda manje braće, gdje je na službi generalnog asistenta za Franjevački svjetovni red i Franjevačku mladež u svijetu. Služba je to koja mu je omogućila brojne susrete s mnogim franjevačkim zajednicama iz cijele Franjevačke obitelji širom svijeta.

Nakon povratka iz Rima, od konca svibnja 2013. pomaže fra Zvjezdanu Liniću oko vođenja duhovnih obnova na Taboru, a od početka srpnja iste godine je i službeno namješten u Kući susreta Tabor. (životopis prezet sa službene stranice Kuće susreta Tabor, fotografija: Caritas zagrebačke nadbiskupije; pristupljeno 26. lipnja 2019.)

Detalji:
Početak: 26. lipnja 2019.
Kraj: 28. lipnja 2019.
Lokacija
Mjesto održavanja: Crkva sv. Petra apostola
Adresa: Park hrvatskih branitelja bb
Ivanić-Grad, 10310 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon: 012889030
Organizator
Ime organizatora: Župa sv. Petra