Loading Događanja
03
listopad
Subota

Dan obitelji Sisačke biskupije

3. listopada 2020.
  • Ovaj događaj je prošao.
Obitelj

Povodom Biskupijskog dana obitelji, u našoj župi svakog dana imamo niz lijepih aktivnosti kojima potičemo naše obitelji i sve ostale župljane da se uključe.

Ovaj tjedan sv. Krunicu prije svete mise (od 18:25)  molimo s posebnim na nakanama za naše obitelji. Krunicu animiraju Poslanici Milosrđa. Nakane za svoje obitelji možete napisati i ubaciti na ulazu u crkvu. Također se možete priključiti, javiti Poslanicima da predmolite otajstvo krunice prije početka ili jednostavno prići naprijed na već predviđeno mjesto predmolitelja kako smo to u običavali u mjesecu listopadu.

Uz  sv. Krunicu, u ovom tjednu uoči Biskupijskog dana obitelji, potičemo vas na sudjelovanje:

  1. U svete mise u koje smo uključili molitvu za obitelj, posebno za djedove i bake
  2. U četvrtak ćemo imati Euharistijsko klanjanje za sve obitelji naše župe i biskupije
  3. Potičemo vas da jedan dan u svojoj obitelji uvedete post, pojačanu molitvu ili neki drugi oblik pobožnosti s nakanom za svoju.

Dan obitelji Sisačke biskupije održat će se u subotu, 3. listopada u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku. Program počinje okupljanjem u 10 sati, slijedi molitva krunice u 10.25 sati te svečano misno slavlje u 11 sati koje će predvodit sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s povjerenikom za pastoral braka i obitelji vlč. Brankom Koretićem. Zbog posebnih mjera zaštite i distance ove godine neće biti zajedničkog druženja u Pastoralnom centru „Petar Žagmeštar“.

 

Detalji:
Datum: 3. listopada 2020.