Loading Događanja
29
lipanj
Subota

Petrovo u Ivaniću: koncert duhovne glazbe – grupa Emanuel i sestre Halužan

29. lipnja 2019. @ 21:00 - 23:00 CEST
  • Ovaj događaj je prošao.
Emanuel

Uz proslavu zaštitnika župe i Ivanić-Grada, svetog Petra apostola, u sklopu Manifestacije “Petrovo u Ivaniću 2019.” koju suorganiziraju Grad Ivanić-Grad, Povijesna postrojba Ivanić-Grada “10. satnija Ivanić” u zajedništvu sa Župom sv. Petra apostola i Turističkom zajednicom Ivanić-Grada u subotu 29. lipnja 2019.. održat će se koncert duhovne glazbe koji će održati grupa Emanuel i sestre Halužan. koncert će se održati na malom trgu kraj tržnice. Tijekom koncerta organizatori će posjetiteljima dijeliti pržene ribibice.

Grupa EMANUEL je jedan od najpopularnijih bandova i dobro poznata grupa onima koji prate scenu kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Gosti su mnogih festivala, susreta mladih, duhovnih obnova i često prisutni u programu televizija i radio postaja. Dolaze iz Velike Gorice, a za sebe kažu da su zaljubljenici u kršćansku glazbu pa sukladno tome samo nju i sviraju. Sastav je osnovan 2001. godine. i djeluje u župi bl. Alojzija Stepinca gdje redovito prati sve oblike bogoslužja u svojoj zajednici. Grupa često komunicira i surađuje sa poznatim i svjetski priznatim autorima kršćanskih pjesama što je uvelike doprinjelo razvoju zvuka i kvalitete koju danas pružaju. Do danas su izdali 5 diskografskih albuma duhovne glazbe. Sastav trenutno broji devet članova u koncertnoj postavi, te još skoro toliko članova koji sudjeluju izvedbama na programima unutar župne zajednice. Emanuel želi na suvremeni način približiti Boga Biblije generaciji kojoj su poslani. Glazbeni smjerovi kojima se približavaju su pop, rock i gospel.

HANNA I SESTRE HALUŽAN:
Hanna Poehlhe i sestre Halužan, Katarina, Magdalena, Klara, članice dviju različitih karizmatskih, molitvenih zajednica ”Nanovo rođeni” i ”Kristofori” ujedinile su svoje glazbeničke talente i ljubav prema ‘prvoj ljubavi’ – Gospodinu. Iz te ljubavi nastala je i njihova pjesma ”Prva ljubav opet te zove’, koja je pogotovo upućena nerođenima, te njome i podržavaju Inicijativu 40 dana za život. (izvor fotografije: službena internetska stranica grupe Emanuel, izvor teksta: službena internetska stranica grupe Emanuel, Laudato.tv; pristupljeno 28. lipnja 2019.)

 

Detalji:
Datum: 29. lipnja 2019.
Vrijeme: 21:00 - 23:00
Događaj kategorijaKoncert, Župne zajednice
Lokacija
Mjesto održavanja: Mali trg pokraj tržnice
Adresa: Ivanić-Grad, 10310