Loading Događanja
22
studeni
Četvrtak

Svečana misa povodom blagdana sv. Cecilije

22. studenoga 2018. @ 17:00 CET
  • Ovaj događaj je prošao.
Sveta Cecilija

Sv. Cecilija zaštitnica je crkvenog pjevanja – misu i klanjanje animira mješoviti zbor i zbor mladih, nakon mise i klanjanja pozivamo sve pjevače na druženje u župnoj dvorani.

 

Sveta Cecilija
Prema predaji, rođena u 3. st. u Rimu u imućnoj poganskoj obitelji. Upoznavši kršćanstvo, svakoga je dana sudjelovala na svetoj misi u katakombama. Obitelj ju je udala za Valerijana koji je poštivao njenu molbu da živi djevičanstvo
te se i on obratio na kršćanstvo.
Valerijan i njegov brat osuđeni su na smrt nakon što su odbili prinijeti žrtvu poganskim bogovima, a Cecilija je nakon njihova pokopa odvedena pred sud. Trebala joj je biti odrubljena glava, no, nakon tri zamaha krvnik nije uspio, te je Cecilija poživjela još tri dana u kojima je nastavila proslavljati Boga i ispovijedati svoju vjeru.
Kuću i sva dobra ostavila je siromasima, a njeno svjedočanstvo vjere urodilo je mnogim obraćenicima (čak 400 njih) koji su se odlučili krstiti.
Cecilija se počela častiti kao zaštitnica glazbe i glazbenika jer se smatralo da je bila tako bliska nebu da je mogla čuti anđeosko pjevanje.
Detalji:
Datum: 22. studenoga 2018.
Vrijeme: 17:00
Događaj kategorijaSveci, Sveta misa, Župne zajednice
Lokacija
Mjesto održavanja: Crkva sv. Petra apostola
Adresa: Park hrvatskih branitelja bb
Ivanić-Grad, 10310 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon: 012889030
Organizator
Ime organizatora: Župa sv. Petra