Proslava Svijećnice i Dana posvećenog života te blagdana sv. Blaža

Proslava Svijećnice i Dana posvećenog života te blagdana sv. Blaža

Ponesi Boga u svoj život i djelovanje i budi bližnjima i drugima svijetlo, a ne turobni oblak!

Ovu poticajnu misao izrekao je župnik, vlč. Branko Koretić, u propovijedi na blagdan Isusova Prikazanja u hramu – Svijećnici. Vjernike, koji su u potpunosti ispunili dvoranu sv. Josipa i župno dvorište ohrabrio je tumačeći evanđeosku poruku ovoga lijepoga blagdana.

Nakon što su Marija i Josip izvršili ono što je propisivao židovski zakon- prikazali Isusa u hramu, vratili su se u Nazaret. Nazaret je mjesto gdje je Isus proveo 30 godina, živeći i radeći. Nazaret je naša svakodnevica. Božji dar života vjere čovjeku kao darovana mogućnost da pronađe svoj put, osmisli svoj život, postane stvorenje na radost svoga Stvoritelja i bližnjih. Imamo zadatak pronaći Boga, a tko nađe Boga našao je svijetlo koje mu je itekako potrebno u vlastitom životu. Stoga, kršćanin, vjernik postaje svijetlo koje je itekako potrebno ovom tamnom svijetu, a osobito našim mladima. Vjernik koji je radostan, svijetli Bogom, živi s Bogom i u Bogu, živi Boga, postaje Bogonosac u svojoj obitelji, radnom mjestu, društvu. Lijepo je biti „svijetao“ čovjek. Čovjek, radosti, nade, poštenja i dobra. Lijepo je biti Božji. O tome nam svjedoče i redovnici i redovnice koji su svoj život posvetili Bogu.

Župnik je čestitao s. Mojmiri, predstojnici i s. Jeleni Dan posvećenoga života i pozvao na molitvu za nova duhovna zvanja u Družbi Kćeri Milosrđa i cijeloj Crkvi.

Da budemo „svijetli“ ljudi neka nas prati zagovor Bl. Dj. Marije i sv. Josipa a „po zagovoru sv. Blaža, biskupa i mučenika oslobodio nas Bog od bolesti grla i od svakoga drugog zla“!