Raspored blagoslova obitelji za područje naše župe (2019./2020.)

Raspored blagoslova obitelji za područje naše župe (2019./2020.)

U božićnom vremenu pohodit ćemo naše župljane u njihovim domovima, blagosloviti njihove obitelji i moliti zajedno s njima za mir, blagoslov i snagu u kršćanskom življenju.

To je ujedno dobra prilika da upoznamo naše župljane, vidimo s kakvim se problemima susreću, ali i kakve radosti proživljavaju.

Evo nekoliko korisnih napomena:

  • Svećenik je došao blagosloviti vašu obitelj, a ne praznu kuću. Stoga, nastojte da što više ukućana bude prisutno blagoslovu.
  • Na stolu neka bude zapaljena svijeća, križ, blagoslovljena voda, a može i Biblija.
  • Ukoliko želite i možete, prilikom blagoslova obitelji možete darovati obiteljski dar za crkvu u skladu sa svojim mogućnostima. VAŽNO: Obiteljski dar nije uvjet za blagoslov obitelji.
  • U tijeku je izrada kartoteke župe. Obitelji koje još nisu upisane u župni registar bit će upisane prilikom blagoslova obitelji.

Blagoslov obitelji, počinjemo u PETAK 27.12. od 9:00. S blagoslovom obitelji ići će pet svećenika i bogoslova: vlč. Branko Koretić, župnik, p. Anto Pavlović, prof., vlč. Marko Vidović, č. gdin. Danijel Milan Jurić, trajni đakon, Hrvoje Mandić, bogoslov, Jurica Vekić, bogoslov. Raspored je dostupan na web stranici naše župe i u župnom pastoralnom listiću.

Preuzmite raspored blagoslova u PDF formatu. 

Raspored_blagoslova_obitelji_2019-20