Zahvala s. Anamariji i dobrodošlica s. Dariji

Zahvala s. Anamariji i dobrodošlica s. Dariji

Prema odluci Hrvatske provincije Krista Kralja, Družbe Kćeri Milosrđa TSR. sv. Franje, u župi sv. Petra apostola došlo je do redovite izmjene sestara.

S. M. Anamarija Vuković odlazi na službu u Zagreb (Šestine),  dok u našu župu stiže s. M. Darija Lukić.

S. M. Darija Lukić članica je Družbe Kćeri Milosrđa TSR. sv. Franje. Rođena je u Tuzli (BiH), a u Družbu Kćeri Milosrđa ušla je 2007. godine i položila doživotne zavjete 2017. godine. Završila je studij teologije, na Papinskom sveučilištu Antonianum 2016. godine. Od rujna 2016. radila je u Osnovnoj školi kao vjeroučiteljica. U našoj župi obavljat će dužnost sakristanke te katehetsku dužnost u radu s prvopričesnicima i skupine Biseri Očeva Milosrđa.

Nakon nedjeljne mise 19. kolovoza 2018., župnik Branko Koretić sa župljanima uputio je srdačnu zahvalu sestri Anamariji Vuković na službi koju je obavljala u našoj župi te zaželio toplu dobrodošlicu sestri Dariji Lukić. Osim župnika Koretića, članice skupine Biseri Očeva Milosrđa uputili su riječ zahvale i dobrodošlice koje donosimo u nastavku.

U ime Bisera Očevog milosrđa i župljana naše župe ovim putem želimo zahvaliti sestri Anamariji Vuković za proteklu godinu provedenu s nama. Veliko hvala draga naša časna za svaki srdačan osmijeh i toplu riječ, za okupljanje nas Bisera i sav trud uložen u naše župno zajedništvo. Hvala u ime prošle generacije prvopričesnika koji su se uz Vaš trud i pomoć pripremili da po prvi put prime Krista. Za sve igrokaze izvedene u našoj župi, za posjete umirovljenika smještenih u domu, za pjesmu, smijeh i izlete te poticanje nas mladih da aktivno kroz djela milosrđa pokazujemo svoju ljubav i nasljedovanje Krista još jednom veliko hvala.

Kroz ovu godinu provedenu s nama sestra Anamarija je nama biserima često znala reći: „Voli vas vaša časna, a još više Isus“ pa zato iako smo tužni što se s našom dragom časnom rastajemo ipak znamo da će i u župu u koju odlazi donijeti jednako veselje, radost i Isusovu ljubav kao prava misionarka i Kćer milosrđa i po uzoru na blaženu Mariju Propetog Isusa Petković.

Ovim putem također želimo izraziti i srdačnu dobrodošlicu u župu svetog Petra apostola u Ivanić-Gradu i našoj novoj sestri Dariji Lukić. Neki od nas Bisera su sestru Dariju već upoznali na Korčuli te nam je drago što ćemo i dalje uz njenu pomoć nastaviti aktivnosti Bisera Očevog milosrđa. Veselimo se budućoj suradnji i druženju te se nadamo da ćete se u našoj župi osjećati kao kod kuće. Sestro Darija, u ime svih župljana dobro nam došli.