Čestitamo! Biskup Košić krstio peto dijete obitelji Nekich iz Ivanić-Grada

Čestitamo! Biskup Košić krstio peto dijete obitelji Nekich iz Ivanić-Grada

U subotu, 26. rujna, sisački biskup Vlado Košić predvodio je misno slavlje u župi sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu i tom je prilikom krstio peto dijete u obitelji Nekich, tek nešto više od mjesec dana staru Miju Luciju. Osim nje, Michael Milan Nekich i Vanja r. Majdandžić ponosni su roditelji Jakova  (12 godina), Hane (10 godina), Mateja (7 godina) i Tome (3 godine).

U homiliji biskup se osvrnuo na važnost hrabrosti u životu svakog kršćanina. Često smo svjedoci kako su ljudi danas odustali od hrabrosti života, kako u drugim životnim situacijama, tako i u otvorenosti prema životu. Da bi čovjek imao hrabrosti potrebna mu je milost Božja, ali važno je i da ne bude navezan na sebe i svoje ugodnosti, želje i planove, nego da se preda u Božje ruke i daruje mu svoje povjerenje. Bog neće ostaviti one koji ga ljube.

Također, biskup je naglasio kako smo pozvani služiti u poniznosti i davati prednost drugome. Kao što se Isus odrekao božanske slave kako bi se nama približio i bio nam sličan, tako bismo se i mi trebali truditi živjeti za druge i biti im bliski u njihovim potrebama.

Na kraju je biskup sve prisutne vjernike pozvao na molitvu da malena Mia Lucija bude preporođena milošću krštenja za Božji život.

Na kraju misnog slavlja biskup je čestitao roditeljima na hrabrosti i otvorenosti životu te im uručio prigodne darove Biskupije. Još je jednom pozvao sve obitelji na odvažnost u rađanju i odgajanju djece koja su budućnost naše Domovine.

(Tekst i fotografije preuzeti sa službenih stranica Sisačke biskupije. Autorica teksta: Lukracija Špoljar; pristupljeno: 27.9.2020.)