Članovi Udruge J. J. Posilović provjerili radove oko izrade spomenika nadbiskupu Posiloviću

Članovi Udruge J. J. Posilović provjerili radove oko izrade spomenika nadbiskupu Posiloviću

Članovi Udruge nadbiskup Josip Juraj Posilović proteklog vikenda, zajedno sa župnikom vlč. Brankom Koretićem, posjetili su akademskog kipara Ivana Kujundžića u njegovom radnom prostoru u Hrebincu u općini Brckovljani.

Umjetnik nas je srdačno primio, te nas uz piće dobrodošlice ukratko upoznao sa svojim dugogodišnjim radom. Posebno nam je približio sada već gotovo završenu maketu spomenika nadbiskupu J. J. Posiloviću, koji će na inicijativu Udruge, a uz nositeljstvo projekta od strane župe sv. Petra Ivanić-Grad i Sisačke biskupije te uz svesrdnu pomoć Grada Ivanić-Grada biti svečano otkriven 26. travnja 2019. godine.

Spomenik će biti postavljen u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić-Gradu ispred prelijepe crkve sv. Petra apostola, koja svoju ljepotu duguje svom domaćem sinu, rođenom ivanićaninu nadbiskupu Posiloviću.

Svi koji su nazočili susretu su zaključili kako maketa uživo ostavlja još jači dojam, nego li dok smo istu gledali na fotografijama.

U isčekivanju dana otkrivanja spomenika 26. travnja 2019., napominjemo da će se Tribina o nadbiskupu Posiloviću održati 8. travnja 2019. u Maloj dvorani POU-a u Ivanić-Gradu, nakon sv. mise u župi sv. Petra u Ivanić-Gradu. (Tekst priremio: dr. sc. Mile Marinčić)