Dragi župljani, sretan vam Uskrs!

Dragi župljani, sretan vam Uskrs!

Dragi župljani, sretan vam Uskrs!

Iza nas je Korizmeno vrijeme, četrdeset dana koji su nam bili na raspolaganju, kako bismo svoj duh, svoj um i srce pripravili za najveći kršćanski blagdan Uskrs. To je bilo milosno vrijeme u kojem smo razmatrali Ljubav Boga i Ljubav Isusa Krista prema nama. Bog ne uvjerava On jednostavno daje svoj život za nas – i ako razmišljamo uviđamo da je to najveći dar – život položen radi naših slabosti i grijeha, da bi mi imali život u vječnosti.

Bog nas ljubi, ne osuđuje nas nego neizmjerno ljubi. I tom ljubavlju nosio je križ, pobijedio zlo i smrt za nas i naše spasenje.

Prihvaćajući Boga mi prihvaćamo život – smisao postojanja – svrhu življenja. Takav život u nama budi istinsku radost i sreću, a to je blagoslov svakom ljudskom biću, svakom čovjeku!

Svima, iskreno i od srca, želim obilje Božje ljubavi, radosti i blagoslova u životu. Neka Uskrsnuli Isus bude učitelj života, djeci i mladima i starima, svim ljudima dobre volje. Neka njegova svjetlost prebiva u našim srcima, da mogne odagnati od nas sve tmine, boli duše i tijela!

Sretan Uskrs u ime časnih sestara s. Leticije i s. Darije, svih suradnika naše župe i u svoje osobno ime!

vlč. Branko Koretić, župnik