U noći Vazmenog bdijenja kršteno 15 osoba iz područja naše župe

U noći Vazmenog bdijenja kršteno 15 osoba iz područja naše župe

Na veliku subotu 20. travnja 2019. godine u crkvi svetog Petra apostola u Ivanić-Gradu, župnik Branko Koretić predvodio je obrede i liturgiju Vazmenog bdijenja.
Na početku službe svjetla pred crkvom je blagoslovljen oganj i vazmena svijeća.

Svjetlost Uskrsne svijeće u svečanoj je procesiji okupljenih vjernika, ministranata i Povijesne postrojbe “10. Satnija Ivanić” unesena u crkvu i obasjala vjernike ivanićke župe.

Nakon svečane službe riječi uslijedila je krsna služba koja je ove godine bila posebno svečana jer je u našoj crkvi kršteno 12 osoba:
– 3 odrasle osobe
– 4 odraslije djece
– 5 djece kandidata za prvu pričest

Ono što nas raduje da se iza ovih brojeva “krije”, u jednoj obitelji majka i njezino četvero djece, a u drugoj obitelji otac, majka i njihovo dvoje djece.

Troje odraslih katekumena primilo je i sakramente Svete Potvrde i Prve pričesti.

No to nije sve – tijekom proslave Vazmenog bdijenja u Sisačkoj katedrali biskup Vlado Košić, je među ostalima, krstio i 3 odrasle osobe iz naše župe, a jedna je osoba primila sakrament Svete potvrde.

Ove vazmene noći, tako je ukupno 15 osoba iz naše župe primilo sakramente kršćanske inicijacije.

Posebno nas veseli što se još sedmero odraslih kandidata priprema za primanje sakramenta Svete Potvrde koju će primiti s redovitim krizmanicima u drugoj polovici svibnja.

Nakon krsne službe uslijedila je svečana euharistijska služba.

Od srca čestitamo svim novokrštenicima i pozivamo ih da se aktivno uključe u našu zajednicu kako bismo, vođeni Duhom Svetim, duhovno ispunjavali i gradili naše obitelji, oplemenjivali našu župu, naš Ivanić-Grad i voljenu domovinu Hrvatsku.

Sve vjernike naše župe pozivamo da zajedno molimo za naše novokrštenike, ali i naše kandidate za primanje sakramenata Prve pričesti te Svete Potvrde.

Također, sve koji još nisu kršteni ili nisu primili neki od sakramenata kršćanske inicijacije pozivamo da osluhnu unutarnji glas koji im možda nešto šapuće – usudite se otvoriti svoja srca Kristu, Uskrsli Isus Vas zove!