Marijina legija u Ivanić-Gradu izvela prikaz Isusove muke

Marijina legija u Ivanić-Gradu izvela prikaz Isusove muke

U nedjelju 26. ožujka 2023. zajednica Marijina legija iz Petrinje izvela je glazbeno-scenski prikaz Isusove muke u župi sv. Petra Apostola u Ivanić Gradu. Do izvedbe je došlo na poziv župnika Branka Koretića:

„Bio sam u Sisku u blizini Petrinje gdje su oni izvodili pasiju uz petrinjsku crkvu i vidim da je to bio stvarno vrlo poticajan prikaz, jako dobar trenutak kada se čovjek u korizmenom vremenu može sabrati i još više vidjeti koja je cijena plaćena za nas za našu radost, za našu vječnost.  Kao da smo i mi u maslinskom vrtu, kao da smo u neposrednoj blizini. Mogli smo omirisati Božju prisutnost i zato mi je jako drago da je Krist došao k nama pokazati nam svoju ljubav za nas ovdje u Ivanić Gradu i vjerujem da mnogi koji su sudjelovali promatrajući će osjetiti Božji dodir i Božji poziv da se isplati biti čovjek na sliku Božju.”, rekao je župnik Koretić.

Zanimljivost ovog prikaza je što se svake godine stavi naglasak na neki događaj Isusova života ili na jednu poruku. Vjeroučitelj Vlado Sučec predsjednik Marijine legije za Sisačku biskupiju je napisao tekst te režirao prikaz. U njemu glumi šezdesetak članova zajednice te ljudi koji se već redovito rado priključe izvedbi.

Ovaj prikaz će biti izveden u Petrinji, tradicionalno na Cvjetnicu s početkom u 20 sati ispred crkve sv. Lovre.

 

(Tekst i dio fotografija preuzet s internetskih stranica Sisačke biskupije, pristupljeno 31. ožujka 2023.)

  • Muka