Mogućnosti osobne molitve u našoj crkvi tijekom Velike subote, Uskrsa i ostalih dana uz poštivanje mjera civilne zaštite

Mogućnosti osobne molitve u našoj crkvi tijekom Velike subote, Uskrsa i ostalih dana uz poštivanje mjera civilne zaštite

Dragi župljani!

I u ovo doba pandemije, podsjećamo Vas da je je NAŠA CRKVA SVAKOG DANA OTVORENA OD 08.00-18.00.

Kod dolaska u crkvu, treba se držati svih mjera koje propisuje stožer civilne zaštite. Treba biti odgovoran za sebe i za druge.

Primarno to znači da se u crkvi:

  • ne zadržavamo predugo
  • da držimo propisani razmak od 2 metra
  • izbjegavamo socijalni kontakt (razgovor, rukovanje, bliski susret i sl. )
  • da vodimo računa da prostoru crkve ne bude više od 5 ljudi

Uz to, u crkvi nemojte ništa dodirivati. Važno je dezinficirati ruke prije dolaska u crkvu. Nije preporučeno da se ide u trgovinu ili u drugo mnoštvo ljudi i onda usput u crkvu, već ciljano, zasebno doći u crkvu ako želimo. Dajmo tom kratkom pohodu dostojanstvo i posebnu važnost.

Po povratku iz crkve dezinficirati ruke.

Neka nam je u srcu radosna Velika Subota, jer znamo da je Isus uskrsnuo, ali svojim pohodom Božjem Grobu iskazujemo svoje poštovanje i zahvalnost za žrtvu i ljubav koja nam je darovana. Za nas osobnu za nasu obitelj, za nas svijet.

Jos nije Uskrs.

Zato smo danas pozvani razmatrati tajnu smrti. Po Isusovoj muci i trpljenju, njegovoj smrti o uskrsnuću, smrt je izgubila svoju moć i postala je most prelaska u vječni život. Po Kristu i s Kristom i u Kristu k Bogu Ocu.

Nastojmo proživjeti ove svete trenutke. Jer ako sada ništa od vjere koja nam je darovana ne shvatimo, tada ni Uskrs ni čestitanje, a ni život neće biti u Duhu i milosti Isusove  prisutnosti u svakodnevnici. Gdje nas, On Učitelj poučava i vodi u Nebesku Domovinu. Stoga molimo iskreno iz srca, molimo konkretno i svojim izričajem, mislim, raspoloženjem duha.

Čuvajmo se zatrpavanja svakakvim mnoštvom molitava, već razmišljajmo o DAROVANOJ NAM RIJEČI BOŽJOJ. Da ne dodemo u zabludu i krivo shvaćanje Isusa Krista Boga Živoga.

K tome prilazem i tekst poslanice Hebrejima. :

Heb 4, 14-16; 5,7-9

Naviknu slušati, te svima koji ga slušaju posta začetnik spasenja.

Čitanje Poslanice Hebrejima

Braćo: Imajući velikoga Velikog svećenika koji prodrije kroz nebesa – Isusa, Sina Božjega – čvrsto se držimo vjere. Ta nemamo takva velikog svećenika koji ne bi mogao biti supatnik u našim slabostima, nego poput nas iskušavana svime, osim grijehom. Pristupajmo dakle smjelo prijestolju milosti da primimo milosrđe i milost nađemo za pomoć u pravi čas!

Ta Krist je u dane svoga zemaljskog života sa silnim vapajem i suzama prikazivao molitve i prošnje Onomu koji ga je mogao spasiti od smrti. I bī uslišan zbog svoje predanosti: premda je Sin, iz onoga što prepati, naviknu slušati i, postigavši savršenstvo, posta svima koji ga slušaju začetnik vječnoga spasenja.

Riječ Gospodnja.

 

Neka vam je blagoslovljena Velika subota i hod u vjeri do Uskrsnuća Gospodnjega.