Na blagdan bl. Alojzija Stepinca Poslanici Milosrđa obilježili pet godina djelovanja u Župi sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu

Na blagdan bl. Alojzija Stepinca Poslanici Milosrđa obilježili pet godina djelovanja u Župi sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu

Na blagdan bl. Alojzija Stepinca 10. veljače 2024. Poslanici Milosrđa obilježili su pet godina djelovanja u župi sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu. Na početku misnog slavlja bila je svečana obnova obećanja Poslanika, a dvije nove vjernice položile su obećanja, što je za zajednicu Poslanika Milosrđa bila posebna milost i radost.

Župnik, vlč. Branko Koretić predvodio je polaganje obećanja i slavio misno slavlje. U propovjedi, posebno je naglasio važnost lika bl. Alojzija Stepinca u povijesti Katoličke Crkve te se prisjetio 1998. godine kada je papa Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici proglasio Alojzija Stepinca blaženim. Bio je to moćan i veliki događaj, kojeg su mnogi prepoznali takvim jer su imali budno srce i uvidjeli su milost susreta s Kristovim Namjesnikom, koji proglašava našeg Stepinca blaženikom. Lik Blaženika koji se nije dao svinuti ni slomiti pod bremenom vremena.

Očevi naši boreći se na ratištu za slobodu domovine imali su krunicu i nisu se bojali. Što mi imamo? Kako živimo? Je li živimo život bez Boga, molitve i prepuštamo se društvenim mrežama, ispraznim pričama i površnostima, postavio je pitanja za razmišljanje, župnik. Osvrnuo se na povezanost bl. Alojzija Stepinca i bl. Marije Propetog Petković, koja je osnovala Družbu Kćeri Milosrđa, jer je upravo  bl. Alojzije Stepinac tadašnjem župniku, vlč. Ivanu Šimunoviću, preporučio sestre Družbe Kćeri Milosrđa i njihovu karizmu za ovu župu, na kojoj  one djeluju od 1938. godine. Ta snažna poveznica između bl. Alojzija Stepinca i Družbe Kćeri Milosrđa je i providonosno vrijeme slavlja pet godina djelovanja Poslanika Milosrđa u župi. Poslanici Milosrđa su plod djelovanja sestara Kćeri Milosrđa, produžena su ruka časnim sestrama te sudjeluju u svim aktivnostima župe.

Župnik vlč. Branko Koretić posebno je zahvalio sestrama i Poslanicima Milosrđa na nesebičnom sebedarju i djelovanju u župi. „Radosno širite evanđelje, Božju ljubav i dobrotu i ne boj te se, budite  ljudi, majke, sestre, žene u svojim obiteljima. Budite čovjek, imajte milosrđa, širite ono milosrđe koje izvire iz Božjeg srca, i kad čujete za neku nevolju, teškoću, ne prenosite, molite. Molite za obitelj, potrebe, poteškoće, molite Boga jer on sluša vapaje poniznih. Pronosite i širite zrake Kristove ljubavi u obitelji, društvo neka drugi uvide gdje je vaš izvor života: Crkva, sakramenti, Bog.“, poručio je župnik.

Nakon Misnog slavlja Poslanici Milosrđa su pripremili kratak osvrt na pet godina djelovanja u župi.

Zahvalili su župniku vlč. Branku Koretiću na velikoj i nesebičnoj podršci u njihovom djelovanju i voditeljici časnoj s. Jeleni Krilić i svim sestrama bez kojih ne bi bili ono što jesu, zajednica koja djeluje u karizmi Božjeg Milosrđa po uzoru na bl. Mariju Propetog Petković.

Čestitke novim članovima zajednice Poslanika Milosrđa i svima koji su dali obećanja i opredijelili se za Zajednicu Poslanika Milosrđa uputila je provincijalna predstojnica s. M. Mirjam Gadža, i s. M. Darija Lukić koja je pokrenula ovu zajednicu.

Neka nas sve prati zagovor bl. Marije Propetog Isusa!