Pismo sućuti kardinala Bozanića povodom preminuća mons. Ćorića

Pismo sućuti kardinala Bozanića povodom preminuća mons. Ćorića

Pismo sućuti kardinala Josipa Bozanića sisačkom biskupu Vladi Košiću povodom preminuća mons. Josipa Ćorića:


Preuzvišeni biskupe Vlado!

Povodom smrti prelata Josipa Ćorića, svećenika Sisačke biskupije, izražavam kršćansku sućut Vama, preuzvišeni oče Biskupe, svećenicima, redovnicima i redovnicama te rodbini, prijateljima i suradnicima dragog pokojnika. Na duhovan se način svima pridružujem u molitvi za pokoj njegove plemenite duše.

Bog je u svojoj providnosti pozvao mons. Josipa Ćorića da kao svećenik Kristov služi na spasenje Božjeg naroda. Znajući da je vjera bez djela mrtva, mons. Ćorić nastojao je zauzeto svjedočiti Božju dobrotu i milosrđe, prvotno u središnjim ustanovama i na župama Zagrebačke nadbiskupije, a potom i u Sisačkoj biskupiji.

Prema riječima sv. Pavla, kršćani žive i ne umiru sebi nego Gospodinu da bi nakon ovozemaljskog putovanja u potpunosti bili njegovi (usp. Rim 14, 7-8). Mons. Josip Ćorić prihvatio je Isusa u svoj život te se u vjeri, nadi i ljubavi s Njime uputio na drugu obalu – u vječni život. Molimo Gospodina da bude blag i milosrdan sudac zaslužnom Subratu, a njegovo služenje Crkvi i hrvatskom narodu neka nagradi blaženim zajedništvom u nebu.

U kršćanskoj nadi uskrsnuća i duhovnoj povezanosti s Vama, dragi Subrate u Episkopatu, srdačno pozdravljam i blagoslivljam sve dionike sprovoda u  Gradini.

Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup metropolit zagrebački

Zagreb 7. siječnja 2021.