U Sisku održan sastanak suradnika zaručničkih priprava naše biskupije

U Sisku održan sastanak suradnika zaručničkih priprava naše biskupije

Ove subote, 23.veljače 2019. u Sisačkoj biskupiji održan je prvi sastanak suradnika zaručničkih priprava koji svojim radom doprinose bližoj pripravi za brak budućih bračnih parova naše biskupije. Sastanak je organizirao Povjerenik za pastoral braka i obitelji Sisačke biskupije, velečasni Branko Koretić uz podršku i prisustvo Sisačkog biskupa mons. dr. Vlade Košića

Cilj sastanka bio je upoznavanje s načinom rada u svim dekanatima biskupije koje redovito održavaju zaručničke tečajeve. Sudjelovali su predstavnici iz Siska, Popovače, Ivanić-Grada, Petrinje i Gline.

Suradnici su podijelili svoje dosadašnje iskustvo iz perspektive svećenika, psihologa, socijalnih radnika, liječnika te bračnih parova koji svjedoče o svom braku. Osim podjele iskustava, iznijeli su i ideje za daljnji rad i suradnju unutar biskupije. Kako bi se pružila bolja potpore zaručnicima u njihovoj pripravi za ulazak u katolički brak, na razini Sisačke biskupije organizirat će se dodatni radni sastanci kako bi se unaprijedio i uskladio način rada u svim timovima.

Bliža priprava za brak, “zaručnički tečaj“ u Sisačkoj biskupiji održava se u 4 dekanata 13 puta godišnje. (tekst i fotografije: Sisačka biskupija, pripremila Anica Vrlec Bartolić)