Vrijeme je darivanja – potpomognite Caritas naše župe!

Vrijeme je darivanja – potpomognite Caritas naše župe!

Dragi vjernici i sugrađani! Vrijeme koje je pred nama vrijeme je darivanja, no to je i vrijeme u kojem nam Gospodin daje priliku da oplemenimo svoje živote djelotvornom vjerom.

Imajući to u vidu, podsjećamo vas da nam Crkva daruje izvrstan “alat” za ostvarivanje djelotvorne vjere – Caritas!

Smisao Caritasa je promicanje i provođenje organizirane djelotvorne kršćanske ljubavi prema osobama, obiteljima i zajednicama u potrebi radi poboljšanja kvalitete njihova života kroz konkretne pothvate, projekte i programe.

Papa Franjo poziva nas da ne propustimo ovu milosnu priliku odgovora na na vapaje naših siromašnih, te nas podsjeća i na sljedeće:

Siromasi ne trebaju da mi to činimo preko drugih, već da se osobno uključimo kao oni koji čuju njihov vapaj. Brižna skrb vjernika za njih ne može se ograničiti na neki oblik pomoći – premda je ona u početku nužna i izraz brižnosti – već zahtijeva “pažnju punu ljubavi” (Apostolska pobudnica Evangelii gaudium, 199) koja poštuje osobu kao takvu i traži njezino dobro.

Stoga pozivamo sve ljude dobre volje župljane i sugrađane da u ovo milosno vrijeme došašća doprinesu za Caritas naše župe, a time i za konkretne korisnike – naše župljane koji su u potrebi.

Pomoći možete:

  • financijski
  • hranom i potrepštinama (iste se mogu donijeti u crkvu ili župni ured i ostaviti u za to predviđenim posudama)
  • možda i najvažnije – svojim vremenom 

Stoga vas pozivamo da se uključite u rad Caritasa naše župe!

Na sastanak se možete odazvati već danas, 6. prosinca 2018. u 20 sati u župnom pastoralnom centru.

Načinite prvi korak djelotvorne kršćanske ljubavi!

“Siromasi će jesti i nasitit će se” (Ps 22, 27).