Župa na kotačima – „Vi ste mladi na putovanju s Kristom!“

Župa na kotačima –  „Vi ste mladi na putovanju s Kristom!“
 „Vi ste mladi na putovanju s Kristom.“ Sv. Ivan Pavao II
kojima su dali svoj doprinos i obogaćeni sadržajima vjerujemo rasli u svom odnosu prema Bogu.

Od 15. do 16. lipnja, jedanaestero djece 7. i 8. razreda sudjelovali su u bogatom duhovno-kreativno-rekreativnom programu u „Kampu na Ugljanu, u organizaciji Sestara Kćeri Milosrđa i župe. Dojmovi su sljedeći:
  • “U Kampu je bilo predivno, svi su bili jako ljubazni. Časne su se jako potrudile kako bi nam bilo sve bilo lijepo, i uspjele su. Upoznali smo se djecom iz drugih dijelova Hrvatske i stvorili nova prijateljstva. Svakog dana bi ponovila.” J. R.
  • “Samostan na Ugljanu je stvarno predivan, kao i otok i drago mi je što sam bila. Upoznala sam nove prijatelje, koji se kao i ja trude približiti Isusu. Sve mi se jako svidjelo!” H. N.
  • “U Kampu je bilo predivno, pomoglo mi je približiti se Bogu i pronaći nove prijatelje. Bilo je jedno nezaboravno iskustvo i nadam se da ću se na godinu ponovno vratiti.” T. G.

U subotu, 16. lipnja 2024. 35 djece iz naše župe sudjelovalo je i na Susretu Bisera Očeva Milosrđa, u svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Geslo susreta je bilo” Bog je radost”, a ta se radost mogla doživjeti u svakom trenutku tijekom dana: u pobožnosti i slavlju Euharistije kod sv. Josipa o čijem moćnom zagovoru i svjedočanstvima nam je govorio mons. Antun Sente, u zajedničkom objedu, natjecateljskim igrama i dijeljenju nagrada, igrokazima, pjesmi i druženju. Teško je bilo vratiti se doma!

Naši vjernici podržali su, pod vodstvom Župnika, i Hod za Život, obitelj i Hrvatsku u Sisku, 15. lipnja 2024., te su bili Glas rođenih za život nerođenih. Velika je Božja milost i nagrada onima koji imaju osjećaj i volju zauzeti se za ovu Božju stvar.
Sve ove događaje pastirskom brižnošću, financijskom i duhovnom potporom podržao je u suradnji sa sestrama i vjernicima, župnik Vlč. Branko Koretić.
Zahvalni smo Bogu na svemu, ovim događajima, susretima i milostima, na Njegovoj zaštiti na putu jer su svi sretno stigli do cilja i sretno se vratili svojim domovima.
Molimo Gospodina da se plodovi ovih susreta neprestano očituju u našoj župnoj zajednici i da radost susreta s Kristom prenosimo na svoje bližnje.

Bog je radost! Budimo i mi radost jedni drugima!