Ministrantski kutak – u ministrantsku službu primljen novi ministrant Karlo

Ministrantski kutak – u ministrantsku službu primljen novi ministrant Karlo
U nedjelju 16. lipnja 2024., na početku euharistijskog slavlja u 10 sati u župi sv. Petra apostola, župnik, vlč. Branko Koretić je u službu ministranata primio novog ministranta, Karla Lisaka. Karlo se za ovu službu revno pripremao nekoliko mjeseci i s nestrpljenjem iščekivao ovaj veliki dan.
Nakon ulazne pjesme i uvodnih riječi starijeg ministranta, župnik Branko postavio je pitanje Karlu je li spreman i hoće li preuzeti službu ministranata, vršiti je savjesno, pobožno i revno. Karlo je spremno i s oduševljenjem odgovorio ???????? ℎ????ć????!
Nakon blagoslova haljine, križa i pojasa stariji ministranti su pomogli Karlu obući ministrantsku haljinu, pojas a Župnik mu je predao križ.
Ministrantska služba je posebna i uzvišena, jer ministrant kod oltara služi Bogu, svećeniku i zajednici kojoj pripada. Tako on pomaže vršiti najsvetiju službu u Crkvi. U ministrante upire oči cijela župna zajednica.
U našoj župnoj zajednici prisutni su ministrantice i ministranti, koji s velikom radošću služe oltaru u ministrantskoj zajednici, kao pravi Kristovi službenici. Vjerujemo da smo svjesni kako ministrantsko služenje i rad s ministrantima uvelike može doprinijeti duhovnom rastu pojedinca i cijele župne zajednice.
Stoga zahvaljujemo Gospodinu za Karla, pratimo ga molitvom kao i sve ministrante da i na dalje budu na radost i ponos svojoj župnoj zajednici.