Neka Krist Kralj vlada u našim srcima i obiteljima!

Neka Krist Kralj vlada u našim srcima i obiteljima!

U našoj Župi sv. Petra apostola svečano je proslavljena svetkovina Krista Kralja. Krist Kralj svega stvorenja, svetkovina je u liturgijskom kalendaru koja se slavi zadnje nedjelje prije početka došašća.  Slavlje svetkovine želi vjernika podsjetiti da je Krist i Njegovo nebesko kraljevstvo cilj vjerničkog zemaljskog putovanja.

Župnik, Branko u propovijedi je protumačio liturgijska čitanja i navještaj evanđelja o Kralju koji će razdijeliti sebi s desna i s lijeva one koji su činili, trudili se i ljubili bližnje i one koji nisu činili ništa. Upitao je tko ili što kraljuje u našim srcima i životima? Čiji smo podanici? Zar ne bi Krist Kralj trebao kraljevati u našem životu! Bog moćni i jedini vladar svijeta i ljudskog postojanja!

Proslavi Krista Kralja vjernici su dodali i malo slavlje obilježavanja Župnikovog rođendana, a pjevači su proslavili svoju zaštitnicu sv. Ceciliju. Stoga su se vjernici; pjevači, mladi, obitelji, nakon euharistijskog stola okupili u župnom dvorištu i nastavili slavlje-agape uz novi roštilj kojeg su župljani pribavili za potrebe župe.

Prigodna slavlja bilo je zajednice koje obnavlja snagu, radost i daje novi polet vjerniku. Dokaz je sudjelovanje i život ove aktivne i kreativne župne zajednice i kroz radosno druženje. Stoga zahvalni Gospodinu svjedočimo snagu euharistijskog i zajedništva u obitelji, župi, zajednicama te molimo da nam i na dalje budu izvor ljubavi i radosti darovanog od Gospodina u daru susreta jedni s drugima.

Čestitku Župniku pročitali su ministranti, Karlo i Fran, buket cvijeća predala je animatorica Josipa, a pjevači su sve uzveličali pjesmom.


Dragi naš Župniče,

često nam osvješćujete Euharistiju kao najveći dar Božji, učite nas da je misa vrhunac molitve i smisao našeg života. Zato smo danas molili za Vas, i nadamo se da se ne ljutite što Vam na kraju mise uzimamo riječ. Jučer je bio Vaš rođendan. Želimo Vam samo reći da smo svim srcem Bogu zahvalni na daru Vašega života, i na daru svećeništva. Gospodin je htio da se rodite, da postojite i da budete Njegov svećenik, hvala Vam što Vaš predani život i služenje donese brojne milosti i koristi za naš ljudski i kršćanski život, za našu župnu zajednicu.

Zahvalni smo i radosni što svojim životom i primjerom služenja Gospodinu i nas potičete da budemo bolji, što ste nam podrška i pomoć u odrastanju i životnom putu. Primite ovaj mali dar koji je simbol naše zajednice; svih skupina, vjernika, mladi, djece, pjevača, starijih. U ovoj raznovrsnosti cvijeća prepoznajemo sami sebe koji smo jedinstveni i posebni, a ipak jedna zajednica koja voli svoju župu i župnika!

Bog Vas blagoslovio i čuvao!