Obavijest o smrti s. M. Blažimire Ćorić

Obavijest o smrti s. M. Blažimire Ćorić

Evo me Gospodine, pozvao si me!

“Evo me Gospodine, pozvao si me!”, riječi su koje svaka redovnica izgovara prilikom redovničkoga zavjetovanja, a vjerujemo spremna izgovorila ih je i s. M. Blažimira, redovnica Družbe Kćeri Milosrđa, Nebeskom Ocu kada ju je pozvao u svoj Dom 16. travnja 2024., u 15:15 sati. Okrijepljena svetim sakramentima, pročišćena križem bolesti, s. M. Blažimira je osjećala skorašnji susret s Gospodinom, te je posljednjih dana redovničkoga života imala samo jednu želju: da sestre budu kraj nje i mole što su i činile sve do posljednjeg časa.

Sestra M. Blažimira, Anica Ćorić (Srca Isusova) rođena je 22. siječnja 1947., godine u Gradinskom Lugu od oca Blaža i majke Bojane rođ. Varnicau obitelji s tri sestre i četvero braće, od kojih je brat Josip bio svećenik. Krštena je u župnoj crkvi sv. Ilije u Gradini, gdje je primila prvu svetu Pričest i sakrament potvrde.

Odazvala se na poziv Gospodina da ga slijedi u redovničkom zvanju i u samostan je ušla 18. rujna 1963. u Zagrebu. Vrijeme formacije provela je u Blatu, ulaskom u novicijat 12. rujna 1965., polažući prve zavjete 12. rujna 1967., a potpuni Da, Gospodinu izrekla je 1972. godine prilikom polaganja doživotnih zavjeta, siromaštva, čistoće i poslušnosti.

Završila je studij hrvatskoga jezika i književnosti te pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1977. godine.

U župu sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu s. M. Blažimira Čorić prvi put je došla 1978. i radila u župi pet godina kao katehistica. Tada dobiva službu mjesne predstojnice u Zagrebu, u samostanu u Mallinovoj. Nakon toga, put redovničke poslušnosti vodi je do Rima gdje je vršila službu vrhovne tajnice. Od 1991. bila je katehistica i sakristanka u Somboru.

U Ivanić-Grad, u župu sv. Petra, s. M. Blažimira vratila se 1992. i u našoj župnoj zajednici provela je dugi niz godina. Požrtvovnim radom u školskom vjeronauku odgajala je brojne generacije našega grada te kroz pastoral i župnu katehezu privodila mnoge k Bogu pripremajući ih na primanje sakramenata te tako ostavila duboke tragove djelovanja u župnoj zajednici. Kao vjeroučiteljica u osnovnim školama radila je do 31.8. 2011., a na župi kao katehistica i mjesna predstojnica, pomažući u župnom apostolatu i kućnim poslovima, zajedno u službi s tadašnjim župnikom + mons. Josipom, rođenim bratom sve do 19. prosinca 2018., kada je premještena u zajednicu Šestine-Zagreb.

U zahvalnom govoru prije njezinog odlaska sa župe stoji napisano:

Mirna i jednostavna u ophođenju, ulijevala je radost i svjedočila svoju vjere kroz svakodnevne situacije i poslove u kojima bi ju susretali. 

Draga s. Blažimira, danas smo ponosni na Vaše djelovanje koje je vidljivi znak kroz nas same, a i našu djecu koja su prisutna u ovoj župnoj zajednici. S velikom sigurnošću se usuđujem reći da ste zavoljeli našu župu smatrajući je svojim drugim domom, a njene župljane, nas, svojom obitelji. Tim više što je ovdje bio prisutan i Vaš rođeni brat, naš monsinor Josip, te ste zajedničkim snagama bili u ovoj župi prisutni kao uža obitelj u dobrim i lošijim trenucima koje je stvaralo vrijeme. U nesebičnom pomaganju potrebitima ove župe, posebno u ratno vrijeme i kroz izgrađivanje župne zajednice kao i župnih prostora, ostavili ste u našoj župi vidljiv i neizbrisiv trag vlastitog prisustva.

Vjerujemo da ove iskrene riječi na poseban način svaki član naše župne zajednice duboko u srcu osjeća, s posebnom zahvalnošću i nadom da ćemo s. M. Blažimiru ponovno susresti u Očevom domu. Molimo Gospodina da joj svojom Očinskom ljubavlju i beskrajnom dobrotom uzvrati za sve dobro što je činila. Draga s. M. Blažimira sada kada nas pratiš iz doma Nebeskog Oca zagovaraj našu župnu zajednicu, djecu, mlade, roditelje, djedove i bake, izmoli vjernost onima koji su krenuli Kristovim stopama u svećeničkom i redovničkom zvanju i neka ih bude još. Gospodin Ti bio nagrada i mir!

Sprovodni obredi s. M. Blažimire bit, će u ponedjeljak, 22. travnja 2024., godine u 15 sati na šestinskom groblju, a potom će se slaviti sv. Misa zadušnica u kapelici samostana Družbe Kćeri Milosrđa.

Župa sv. Petra organizira i prijevoz autobusom na sprovodne obrede – polazak je u ponedjeljak 22. travnja 2024.  u 13 sati – predbilježbe su moguće u župnom uredu ili nakon svetih misa.