Proslava župnog blagdana – Petrovo u Ivanić-Gradu

Proslava župnog blagdana – Petrovo u Ivanić-Gradu

U utorak 29. lipnja 2021., na blagdan apostolskih prvaka svetog Petra i Pavla, naša župa slavi župni blagdan – Petrovo. Nakon Trodnevnice koju predvodi mons. Antun Sente ml.,  rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa na Dubovcu u Karlovcu, a na sam blagdan sv. Petra mise će održati fra Zvornimir Križanović, kapelan u Kloštar Ivaniću i preč. Robert Jakica, rektor bazilike sv. Kvirina u Sisku.

Tijekom trodnevnice i župnog blagdana župne skupine ponudit će razne kreativne i prigodne radove  – dobrovoljni prilozima skupljala bi se sredstva za uređenje župne pastoralne dvorane (kupili bismo stolice i uredili bismo prostor).

Na sam blagdan, nakon središnje mise, našim prvopričesnicima i krizmanicima podijelit će se Uspomene na sakramente, a nakon večernje svečane mise održat će se svečani koncert Stabat Mater  skladatelja Giovannija Battiste Pergolesija,  u organizaciji udruge Siscia Vox Mundi i naše župe.

 

PETROVO – proslava župnog blagdana

 • UTORAK,  29. lipnja 2020.: svete mise:
  • 10:00 predvodi fra Zvonimir Križanović, kapelan u Kloštar Ivaniću
   • Nakon mise – podjela USPOMENA PRVOPRIČESNICIMA i KRIZMANICIMA
  • 1900 predvodi preč. Robert Jakicarektor bazilike sv. Kvirina u Sisku
   • Nakon mise koncert Stabat Mater

Dragi župljani, sretan vam i blagoslovljen Župni blagdan. Po zagovoru Sv. Petra dobri Bog blagoslovio Vašu obitelj, učvrstio vas u vjeri, udijelio vam zdravlje za dušu i tijelo.